Noutăți din web-ul și blogosfera raționale
acasă test teism întrebări frecvente despre contribuie
Acest site este un ghid al omului care s-a săturat de superstiții și s-a decis să afle mai mult despre lumea reală. Adevărul nu este o democrație, uneori este necesar să te îndepărtezi de ceea ce crede majoritatea ca să afli cum stau lucrurile de fapt.
Ca și tine, prietene, nu cred în câteva sute de zei pe care i-au adorat oamenii de-a lungul istoriei, în diverse locuri pe glob. Ca și tine, nu cred în vrăjitoare sau vrăji, profeții, leacuri miraculoase, conspirații paranormale și alte bazaconii. Asta nu însemnă că nu cred în nimic. Cred în puterea noastră de a investiga rațional realitatea și de a lua decizii conforme cu ceea ce știm despre lume.
Cazul unui pacient cu corpus calosum secționat. El are o emisferă cerebrală care se consideră atee și una care se consideră credincioasă. Va merge în rai sau în iad această persoană?

Ești credincios, ateu sau agnostic?

Acest test te ajută să afli unde te situezi în coordonatele credincios (teist) - necredincios (ateu) și gnostic (consideră poziția lui sigură) - agnostic (consideră poziția lui incertă sau chiar crede că cunoașterea sigură nu este posibilă).
Acest articol explică mai detaliat a sensului în care folosim aici termenul «agnostic».
Subiectul este vast și atinge multe aspecte ale vieții și psihicului uman dar acest test încearcă doar o aproximare succintă. Testul constă într-un set de 15 întrebări și durează 5-10 minute.
Primul pas - estimează-ți poziția
Pentru început hai să aflăm ce crezi tu despre tine. Fă click pe poziția în care consideri că te afli. La sfârșit, vei putea compara cu rezultatul testului.
Estimarea ta este: